Ovog vikenda seminar za direktore osnovnih škola

06. februar 2014. 07:00 Društvo Pirot Plus Online

Direktori osnovnih škola sa teritorije opštine Pirot učestvovaće ovog vikenda na seminaru u Soko Banji sa kolegama iz drugih škola iz Republike. Slavko Ilić, direktor OŠ Dušan Radović, kaže da će ovo biti prilika da se objasne i neka pitanja vezana za javne nabavke u školama.

-Postoje izvesne nejasnoće o pojedinim pitanjima vezanim za javne nabavke. Sve što škola nabavlja treba da se odvija ti putem, međutim nejasno je kako regulisati to pitanje vezano za potrošnju i snabdevanje električnom energijom, prevoz radnika i učenika i kod nabavke udžbenika. Na jučerašnjem sastanku, direktora osnovnih škola iz naše opštine dogovorili smo se da predstavnike nadležnog ministarstva pitamo na predstojećem seminaru da nam objasne detalje vezane za ova pitanja – kaže Ilić.

Inače rad se u školi odvija po predviđenom planu i programu, kaže Ilić, i dodaje da su učenici angažovani i na takmičenjima koja su u toku.

-Ovog vikenda Književna olimpijada biće u našoj školi, u OŠ „Dušan Radović“, dok će opštinsko takmičenje iz fizike biti organizovano u OŠ „Vuk Karadžić“. Posle školskog takmičenja iz matematike, koje je bilo prošle nedlje , predstoji priprema učenika koji su ostvarili dobre rezultate za opštinsko takmičenje koje će biti organizovano u martu u školi „8. Septembar“. Na jučerašnjem sastanku dogovorili smo i kriterijume tako da nastavnici i učitelji mogu da pripremaju decu za naredni ciklus takmičenja-dodaje Ilić.