Ovo je Nišava! Preko 200 učesnika na ovogodišnjem raftingu

07. avgust 2021. 15:11 Sport Pirot Plus Online

U organizaciji Sportskog centra Pirot danas je održan tradicionalni spust gumama na Nišavi. Učesnici su sa polazne tačke krenuli oko 11 časova.

Ove godine spust na Nišavi ili rafting, kako ga zovu Piroćanci, nije bio zabavnog karaktera zbog tragičnih događaja na Nišavi početkom godine. Učesnici i organizatori su oko 12 časova zastali kod ispusnog kanala kako bi položili venac kod spomen ploče Anđeli Mančić, koja je na ovom mestu tragično nastradala 22. februara.

Venac su položili direktor Sportskog centra Pirot, Nenad Đorđević i zamenik gradonačelnika Pirota, Miloš Colić. Bio je tu i Goran Mančić, Anđelin otac.

U izjavi za medije zamenik gradonačelnika, Miloš Colić, apelovao je na sve nadležne institucije da naročito u toku leta Nišava bude mesto za ovakve stvari, a ne za tragične događaje. Colić ističe da razumeju potrebu da se proizvodi struja, ali bezbednost ljudi je na prvom mestu.

Nenad Đorđević, direktor Sportskog centra, kaže da ima dugogodišnje iskustvo u radu na Gradskom kupalištu, radio je kao upravnik bazena i spasilac i naglašava da Nišava nikada nije divljala kao ovog leta. Đorđević dodaje da je Grad Pirot pokrenuo razgovore sa EPS-om, a cilj je da HE poštuje režim rada.

Posle polaganja venca učesnici su krenuli ka cilju.

Čini se da rafting na Nišavi svake godine okuplja sve veći broj učesnika. Ove godine bilo ih je oko 200. 

Učesnici sa kojima smo razgovarali kažu da je voda hladna, ali su uživali.

Inače, rafting nije takmičarskog karaktera, ali s obzirom da je prvi stigao do cilja, pitali smo našeg sugrađanina Nikolu za utiske.

Među učesnicima su bile i Jelena i Milica, mama i ćerka, koje žive u Pančevu, ali će im ova poseta Pirotu, pored ostaog, ostati u posebnom sećanju i zbog raftinga.

Učesnike raftinga na cilju je čekalo osveženje i po tradiciji čorba.