Ove nedelje počinje asfaltiranje deonice do Sopotske petlje. Obimni radovi i u okolnim selima

02. novembar 2020. 11:56 Društvo Pirot Plus Online

Nakon dugih i obimnih radova na deonici od izlaza iz grada Pirota do Sopotske petlje, ove nedelje počinje završna faza rekonstrukcije ovog putnog pravca i priprema za asfaltiranje. 

Radovi na ovoj zahtevnoj trasa u dužini od 4.400 metara, dodatno su otežani zbog saobraćaja koji nije bio obustavljen i odvijao se ustaljeno.  

Milan Djelić, šef gradilišta iz firme Drumovi a.d rekao je za portal Plus online da su neke deonice putnog pravca već spremne za asfaltiranje, dok se na drugima još uvek radi na propustima, banikinama i pristupnim putevima. Dodaje da će radovi na asfaltiranju, zbog dužine puta, trajati skoro 10 dana. Kompletan završetak radova očekuje se krajem novembra meseca. 

On je napomenuo da su uspeli da zadovolje i sve potrebe i želje meštana koji žive duž ove trase. 

Radnici firme Drumovi a.d ovih meseci radili su na još nekoliko lokacija u okolim pirotskim selima gde su, takodje, sanirani putni pravci. Djelić kaže da završena deonice od 6 kilometara u selu Sukovo, a da se radi i u Lukavici, Smilovcima i Slavinji. 

Podsećamo i da je finansijer sanacije ovih puteva Evropska banka za obnovu i razvoj Republike Srbije, investitor "Koridori Srbije", izvodjač radova firma "Trejs", a pod izvodjač "Drumovi AD".