Ove nedelje, 25. marta, novi krug besplatnih pregleda stanovništva

23. mart 2018. 13:30 Društvo Pirot Plus Online

Prema nalogu Ministarstva zdravlja Republike Srbije nastavljaju se besplatni mesečni pregledi stanovništva u Srbiji. Ove nedelje, 25. marta, kako je rekao na današnjoj konferenciji za novinare, direktor Opšte bolnice u Pirotu, dr Goran Petrović, radiće se tri vrste pregleda, ultra zvučni pregled abdomena, pregled melanoma i ginekološki pregled.

Dr Angel Josifov, načelnik Službe za radiologiju i dijagnostiku, je i ovom prilikom uputio apel pacijentima koji su do sada bili na radiološkim pregledima da ne dolaze kako se ne bi stvarale nepotrebne gužve i da se pruži prilika pacijentima koji se do sada nisu pregledali.

U Ambulanti za kožne bolesti će se ove nedelje, od 8 do 16 časova, raditi preventivni pregledi kože sa ciljem ranog otkrivanja melanoma, istakla je šef Odseka za kožne bolesti, dr Anica Aleksić Krstić.

Besplatni ginekološki pregledi su prilika za žene koje nemaju zdravstvenu knjižicu i nisu poslednjih meseci imale ginekološki pregled, kaže dr Vladan Djurov, v.d. načelnik Službe za ginekologiju i akušerstvo sa neonatologijom.