Ove godine Slava grada Pirota uz prateći program i litije

12. avgust 2021. 11:30 Lokalna samouprava Pirot Plus Online

Kako je za portal Plusonline rekao Bojan Randjelović, pomoćnik gradonačelnika Pirota, ove godine će Slava grada Pirota Velika gospojina biti obeležena tradicionalno, kao i u godinama pre početka pandemije korona virusa. 

Pre nekoliko dana održani su sastanci sa Organizacionim Odborom i Policijskom upravom oko organizacije ove manifestacije, te je odlučeno da je epidemiološka situacija povoljnija i da će se Slava grada Piorta 28.avgusta organizovati u punom obimu. 

Tradicionalne litije kroz glavne gradske ulice, krenuće u 11 sati iz Tijabarske crkve. Dolazak litija ispred gradske uprave predvidjen je oko 11 i 45, gde će tradicionalno biti presečen slavski kolač i priredjen kulturno-umetnički program. Očekuje se i obraćanje gradonačelnika Pirota Vladana Vasića kao i njegovog Preosveštenstva episkopa niškog gospodina Arsenija. 

Ipak, kako dodaje Randjelović, u slučaju pogoršanja epidemiološke situacije do 28.avgusta, i mogućih proglašenja novih mera od strane Vlade Republike Srbije, postoji mogućnost i za održavanjem manifestacije u znatno drugačijim uslovima i smanjenom obimu.