Ove godine podržano 20 projekata u okviru LPA za decu VIDEO

25. jun 2014. 11:08 Lokalna samouprava Pirot Plus Online

U Svečanoj sali Skupštine opštine Pirot danas su uručeni Ugovori o finansiranju projekata u okviru realizacije Lokalnog akcionog plana za decu. Šef službe dečije zaštite, Nadica Adamović, kaže da lokalna samouprava devet godina zaredom realizuje konkurs za dodelu sredstava za ove namene. Odobreno je 20 od pristiglih 38 projekata. Iz budžeta Opštine za realizaciju projekata Lokalnog plan akcije za decu izdvojeno je 1,9 miliona dinara.

Prisutne je pozdravio i Boban Nikolić, član Opštinskog veća resorno zadužen za vanprivredu. On je tom prilikom istakao da će se naredne godine obeležiti jedan jubilej, deset godina sprovodjenja Lokalnog akcionog plana za decu, koji je jedan od boljih u Srbiji

Jedan od podržanih projekata nosi naziv “Sačuvajmo zdravlje”, a realizovaće se u okviru Savetovališta za mlade. Dr Milena Dimitrijević, smatra da je veoma dobro što lokalna samouprva ima razumevanje za potrebe mladih. Projektom će svakako biti rešena značajna pitanja i problemi sa kojima se mladi suočavaju.