OTVORENO PISMO! Grupa zdravstvenih radnika u Pirotu traži informacije! Poručuju: Ne možemo da trpimo svakodnevni pritisak!

08. april 2020. 14:23 Korona virus Pirot Plus Online

Gospodine Paunoviću, mi, grupa zaposlenih u zdravstvu (ima nas iz Bolnice i Doma zdravlja), koji svakodnevno radimo, Vas molimo, ako smete bar Vi da pitate.

     Ne možemo više da izdržimo gradske priče i ogovaranja. Radimo težak posao i nismo dužni da slušamo svakakve neistine. Zbog toga ste u pravu što od Komandanta Štaba i Zavoda za javno zdravlje tražite svaki dan da kažu istinu. Bolje je da narod zna pravo stanje, nego da se ljudi ogovaraju i blate, a radimo zaista u teškim uslovima.

 Ovo su naša pitanja. Sakupljali smo ih nekoliko dana.

-         Da li jedan pozitivan test znači da je testirani sigurno pozitivan?

-         Da li jedan negativni znači da je sigurno negativan?

-         Da li i kolika je mogućnost greške u testiranju?

-          Da li je isto testirati u prvoj, drugoj, trećoj ili četvrtoj nedelji od kontakta?

-         Da li je neko izlečen u Pirotu?

-         Da li se zna tačan broj lakše obolelih, sumnjiivih sa lošom kliničkom slikom, koliko ih je prbačeno u Niš? Priča se i o novim smrtnim slučajevima, za koje verujemo da nisu svi tačni.

-         Da li je, na primer, čitali smo, istina da je direktorka Bolnice u Kruševcu bila pozitivna, a sutradan negativna? 

-         Da li je moguće, to je naš predlog, da se većina zdravstvenih radnika, koja želi, testira. Ima priča za Bolnicu, Zavod za javno zdravlje, u ambulantama.

-         Koliko lekara radi u Hitnoj pomoći?

-          Da li je istina da je jedan lekar zaražen na prijemnom, jedan na Ortopediji, jedan na internom i jedna sestra? Da su svi u izolacoji?

-         Da li je istina da su tri sumnjiva pacijenta na Grudnom odeljenju?

-         Da li je istina da je Infektivno odeljenje zatvoreno, jer su lekari prebačeni u Niš da rade?

-         Da li je istina da su dva naša anesteziologa u Nišu na ispomoć?

Ako drugačije nije moguće, predlažemo da direktori Bolnice, Doma zdravlja i Zavoda za javno zdravlje objave jednu službenu, internu informaciju, kako bi bar mi zdravstveni radnici znali. Napominjemo da samo pravom informacijom možemo vi i mi da se čuvamo i da primenjujemo svu zaštitu, kako bi mogli da čuvamo i pacijete, ali i nas. I mi imamo porodice kod kuće!

     Pratimo stalno Vaš portal, poštujemo što nema senzacije, da čekate zvanične informacije, ali vidimo da je i to mnogo sporo.

  Pozdravljamo sve u redakciji!

  Grupa lekara, medicinskih sestara i ostalo osoblje u Pirotu