Otvoreno igralište Tanasko Rajić

24. avgust 2012. 11:13 Lokalna samouprava Pirot Plus Online

Juče je svečano otvoreno novoizgradjeno dečije igralište u naselju Tanasko Rajić. U revijalnom delu otvaranja odigrana je fudbalska utakmica dece uzrasta do 12 godina iz opštine Pirot i Montana. Izgradnja igrališta finansirana je u okviru projekta Razvoj male sportsko rekreativne infrastrukture u prekograničnom regionu Pirot Montana, preko IPA fondova. Branislav Kostić, zamenik predsednika opštine, prilikom otvaranja igrališta , rekao je reč o još jednom važnom objektu koji je izgradjen i koji treba čuvati.

-Vrednost ovog projekta je 120.000 evra, kaže Kostić i dodaje da očekuje nove faze IPA fondova kada će opština konkurisati za odredjene infrastrukturne radove. U toku je priprema dokumentaciju za prečistač otpadnih voda i još neke kapitalne objekte,kaže Kostić.

Mirko Savić, predsednik MZ Tanasko Rajić izrazio je zadovoljstvo povodom realizacije ovog projekta.

-Pre nekoliko godina ovde je bila deponija. Konkurisali smo za projekat i danas ovde imamo igralište. Namera nam je da napravimo još teniski teren i vrlo brzo teren za odbojku na pesku. Na površini od 3 hektara biće prostora i za park- kaže Savić.