Otvorena najveća Škola sporta u Srbiji. Kari Pešić promoter, prisustvovao Božidar Maljković, predsednik Olimpijskog komiteta Srbije

01. februar 2018. 08:00 Sport Pirot Plus Online

U prisustvu više stotina mališana, roditelja, učesnika svečanog dela programa, predstavnika klubova i sportista, u Hali Kej održana je svečanost povodom najmasovnije manifestacije mladih u ovoj godini, Božićne škole sportova.

Svečanom otvaranju, kao specijalni gosti prisustvovali su i Božidar Maljković, predsednik Olimpijskog komiteta i Žarko Zečević, potpredesednik.

Organizatori su i ove godine iskoristili veliki broj gledalaca da pred njima predstave i najbolje sportiste grada u prošloj godini. Zbog toga se u nekim trenucima nije moglo da odvoji da li je program u okviru Božićne škole ili je proglašenje najboljih sportista.

Na terenu je i ovoga puta bilo sportista mališana iz brojnih klubova.

Božićnu školu, 12. po redu otvorio je Svetislav Pešić Kari, kao promoter, jedan od najpoznatijih trenera u svetu i osvajač brojnih titula. Na sceni su bili i naši najpoznatiji sportisti Uroš Mijalković i Lazar Rašić.

Prisutnima su se obratili i Vladan Vasić, gradonačelnik i Nenad Djordjević, direktor Sportskog centra.

U okviru današnje svečanosti proglašeni su najbolji sportisti i klubovi u 2017. godini.

U ženskoj konkurenciji Danica Giogov je najbolja sportistkinja u 2017. godini, druga je Simona Tančić, a treća Tiha Todorović.

U muškoj konkurenciji prvi je Uroš Mijalković, drugi je Lazar Rašić, a treći Aleksa Gacev.

Za najbolje ekipe proglašene su rukometašice Pirota i košarkaši Pirota. Najbolji juniori su: Đorđe Rančić strelac SD Lukanjac, drugi Miodrag Kamenović, FK Radnički, treći Jovan Delčev, AK Pirot.

Najbolja juniorka je NađaPanić - GK SOKO, druga Danica Petrović - ŽOK Pirot i treća Staša Bunčić - ŽKK Gimnazijalac.

U konkurenciji pionira najbolji su: Rodoljub Pejčić – KK Pirot, Nemanja Pešić - SK Stara planina, Marko Živković - GK Soko i OgnjenAntić - BK Pirot.

Žiri je odlučio da ravnopravno nagrade podeli i u konkurenciji pioniorki: Mila Nikolić – GK Soko, Dunja Stamenović - Sirene, Isidora Stanković - ŽOK Pirot, Branka Vidanovic - SK Čast i slava, Nina Vasov - ŽFK Jedinstvo i Danica Ćirić - DŽK Pirot.

Specijalne nagrade dobili su Tigar tajers i sveštenik Milomir Pavlović.

Na kraju svečanosti novinari su snimili izjave zvaničnika

Programi 12.Božićne škole počinju u u 9 časova. počinju prema utvrđenom rasporedu u petak 2. januara.

Večeras u 19 časa u Domu kulture biće održana i promocija filma “250 stepenika” o svetskom prvenstvu za juniore u Bormiju gde je reprezentacija Jugoslavije sa Svetislavom Pešićem, kao trenerom, osvojila prvo mesto.