Otvorena apoteka pored Doma zdravlja Pazar

18. novembar 2013. 09:11 Gradska hronika Pirot Plus Online

Apotekarska ustanova Pirot na mapi svojih objekata dodala je danas još jedan objekat. Reč je o apoteci u lokalu pored ambulante Pazar. Sladjana Zlatković, direktorka apotekarske ustanove kaže da je to u skladu sa konceptom razvoja ustanove.

- Razvoj naše ustanove je kncipiran tako da se približimo pacijentima što je moguće više, iz tog razloga otovirli smo ovu apoteku pored Doma zdravlja Pazar. Benefit imaju svi, nadam se najviše pacijenti, koji nakon posete lekaru mogu brzo doći do svoje terapije na adekvatan i stručan nači. Naravno i saradnja sa lekarima, koja je i do sada postojala biće efikasnija-kaže Zlatkovićeva.

Zlatkovićeva napominje da razuđenost terena otežava rad mnogim službama pa i radu apoteke, međutim ipak se nalaze mogućnosti da pacijenti u udaljeni selima dodju do potrebne terapije.

-Mi smo pokušali ovih nekoliko godina i ljudima u selma da približimo usluge apoteke, jer i oni imaju pravo na terapiju. Prvo smo otvorili apoteku u Krupcu, zatim u Temskoj i Belom Polju. Te apoteke su neprofitabilne rade po principju soldiarnosti ostalih apoteka koje rade dobro, i tak ih finasiramo. Trudićemo se da ih održimo i ako smo u mogućnsoti da proširimo mrežu. Jedno vreme smo pokrivali putem terenske ekipe, kao u naprimer u Babušnici, gde bi neko od članova apoteke išao na teren sa terenskom ekipom, to je jedna od ideja da se pokrije teren – dodaje Zlatkovićeva.

Apotekarska ustanova u svom sistemu sada ima 7 apoteka na teritoriji grada, po jednu u Babušnici i Dimitrovgradu, kao i u selima Krupac, Temska i Belo Polje.