Otvoren zajednički radni prostor pri Kancelariji za mlade; Potpisan protokol o saradnji sa Filozofskim fakultetom u Nišu – departmanom za novinarstvo

30. decembar 2016. 11:30 Društvo Pirot Plus Online

Sinoć je u prostorijama Omladinskog kulturnog centra održana tribina o temi “Mediji u Srbiji”. U okviru ove organizacije otvoren je i zajednički radni prostor na kome su zajedno radili Kancelarija za mlade, Zip centar, Turistička organizacija Pirot i UG „Osveženje”. Ovaj projekat je finansiralo Ministarstvo omladine i sporta, a sprovodi ga Kancelarija za mlade u Pirotu.

Takođe, ovom prilikom potpisan je i protokol o saradnji sa predstavnicima Filozofskog fakulteta u Nišu. Tribini su prisustvovali profesori dr Vladeta Radović - upravnik departmana za komunikologiju i novinarstvo Filozofskog fakulteta u Nišu, dr Zoran Jovanović, dr Ivan Cvetanović i mr Velibor Petković – profesori novinarstva na ovom Fakultetu.

Miloš Colić, predsednik Kancelarije za mlade, rekao je da na ovakav način nastavljaju saradnju sa akademskom zajednicom u Srbiji, sa Filozofskim fakultetom u Nišu jer mnogo studenata iz Pirota studira na ovom fakultetu, a i programske aktivnosti Fakulteta i Udruženja se podudaraju. Ovo je ujedno i dobra podloga za dalju saradnju na različitim projektima.

Profesor dr Zoran Jovanović kaže da toliko problema ima u medijima, ali da on svojim studentima savetuje da ne treba da odustanu da se bave svojim poslom časno i na pravi način. Jovanović je istakao da su lokalni mediji jednako važni koliko i lokalni izbori.

S obzirom da je jedna od tema o kojima je predviđeno da se diskutuje tzv. “odliv mozgova” prof. dr Vladeta Radović objasnio je u izjavi za medije da je to još jedan od problema koji će moći teško ili uopšte neće moći da se reše, ali ono što može da se po tom pitanju preduzme to je da se ne odustane od rešavanja ovog problema. Protokol koji postpisuju Fakultet i Udruženje, Radović kaže da predstavlja jedno umrežavanje koje može da nasluti rešavanje problema.

Turistička organizacija Pirot učestvovala je u realizaciji Projekta "Zajednički radni prostor". Direktor Bratislav Zlatkov jedan je od osnivača kancelarije za mlade i rado podržava sve njihove aktivnosti, ovom prilikom istakao je da je jako važno udruživanje sa fakultetima.

Pre početka tribine prisutnima se obratio domaćin Miloš Colić ističući detalje o zajedničkom radnom prostoru i saradnji koja će se ostvariti između Kancelarije za mlade u Pirotu i Filozofskog fakulteta u Nišu.

Potom se pristupilo potpisivanju Protokola o saradnji.