Otvoren rekonstruisani objekat Tehničke škole

12. oktobar 2012. 14:07 Društvo Pirot Plus Online

Tehnička škola danas je nizom manifestacija obeležila 134 godine postojanja i rada. Ovaj dan inače škola obeležava svake godine 30 . septembra, na dan godišnjice donošenja Rešenja o osnivanju prve Stručne škole u ovom delu Srbije. Ove godine proslava je pomerena za dve nedelje i organizovana je danas zbog radova na rekonstrukciji dela školskih objekata. U Amfiteatru direktor škole Aca Božić prezentovao je dosadašnje rezultate rada kao i planove za naredni period.

-Dodatno opremanje škole u okviru projekata GIZ i FESTO, doprineće da budemo najbolje opremljena škola. Raspolažemo dobrim stručnim kadrom i možemo ponuditi učenicima širom Srbije da uče ne samo mehatroniku već i neke druge sisteme. U ovom trenutku problem nam je nedostupnost za četvoro učenika sa posebnim potrebama, što ćemo nadam se u narednom periodu prevazići-kaže Božić.

Po završetku prezentacije Branislav Kostić, zamenik predsednika Opštine svečano je otvorio rekonstruisani deo školskog objekta u kome se nalaze laboratorije i radionice i tom prilikom rekao da lokalna samouprva redovno izdvaja sredstva za uređenje školskih objekata

-Svake godine lokalna samouprava izdvaja materijalna sredstva i ulaže u školske objekte . Na godišnjem nivou to su sredstva do 200.000 evra. Najpre su rešeni problemi koje se odnose na bezbednost dece, sve škole imaju video nadzor, uređene sanitarne čvorove, učionice, kabinete. Naravno tu nije kraj. Mi ćemo nastaviti sa ulagnajanima u sve eškolske objekte-kaže Kostić.