Otvoren konkurs MUP-a za 1.060 polaznika Centra za osnovnu policijsku obuku

21. maj 2020. 12:10 Društvo Pirot Plus Online

Ministarstvo unutrašnjih poslova raspisalo je konkurs za upis 1.060 polaznika Centra za osnovnu policijsku obuku (COPO) i to za potrebe svih 27 policijskih uprava u Srbiji, na koji se zainteresovani mogu prijaviti do 5. juna.
Кako je potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar unutrašnjih poslova dr Nebojša Stefanović juče najavio, Ministarstvo nastavlja sa jačanjem i podmlađivanjem policijskog kadra.
Od 1.060 polaznika Centra za policijsku obuku, 510 će se stručno osposobljavati za obavljanje poslova i zadataka uniformisanog policijskog službenika na radnom mestu policajac, 250 saobraćajni policajac i 300 na radnom mestu granični policajac.
Кandidati za polaznike imaju mogućnost da se prilikom prijave na konkurs izjasne za koje radno mesto mesto žele da prođu stručno osposobljavanje.
Uslovi konkursa mogu se naći na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova  www.mup.gov.rs  i sajtu Centra za osnovnu policijsku obuku  www.copo.edu.rs.
Video-materijal Centra za osnovnu policijsku obuku, snimljen i na jezicima nacionalnih manjina, možete preuzeti sa FTP servera MUP-a.

www.mup.gov.rs