Osnovna škola "Sveti Sava" - u korak sa vremenom i zahtevima savremenog društva

24. februar 2021. 10:10 Društvo Pirot Plus Online

Ceo kolektiv Osnovne škole "Sveti Sava"  na čelu sa direktorom Marjanom Rančićem, trudi se da uslovi rada u školi iz godine u godinu budu sve bolji. Napredak je posebno vidljiv u poslednjih nekoliko godina.

Škola ide u korak s vremenom i zahtevima savremenog društva. Danas imamo potpuno renoviranu školu u kojoj je bezbednost učenika uvek na prvom mestu, u kojoj su učionice opremljene savremenim nastavnim sredstvima, kao i tehnologijom koja omogućava izvođenje nastave na vrhunskom nivou. O tome govore mnogobrojna priznanja koja samo potvrđuju da je naša škola prepoznata kao ustanova koja ulaže velike napore i doprinosi razvoju savremenog načina obrazovanja. Uključeni smo u gotovo sve novine i projekte, a naš moto je bio da krenemo prvi u korak sa promenama kako bi nam kasnije bilo mnogo lakše, što se ispostavilo kao tačno, kaže direktor Rančić.

Prva smo škola u Srbiji u kojoj je uveden elektronski dnevnik, još 2017. godine, kaže Rančić, i ističe da je to još jedan primer da samo odlučnost i uopšte hrabrost donose dobre rezultate. 

Uskoro počeinje upis prvaka, naša škola je pre par godina osposobila sopstvenu aplikaciju za elektronski upis, sada je to jedinstveno na nivou cele Srbije, preko portala E-uprava.

S obzirom da je broj budućih prvaka ove godine na nivou prošlogodišnjeg, očekujemo da ćemo i u narednoj školskoj godini upisati četiri odeljenja prvog razreda, kazao je Rančić.