Osnovan Gradski odbor Pokreta obnove Kraljevine Srbije u Pirotu

23. novembar 2019. 10:00 Društvo Pirot Plus Online

U Čitaonici Narodne biblioteke Pirot održana je osnivačka Skupština Gradskog odbora Pokreta obnove Кraljevine Srbije u Pirotu.

Na osnivačkoj Skupštini delegatima su se obratili mr Nenad Tomašević, predsednik Izvršnog odbora POКS-a i dr Vladislav Smiljanić, predsednik regionalnog odbora POКS-a za jugoistočnu Srbiju.

Za predsednika Gradskog odbora Pokreta obnove Kraljevine Srbije u Pirotu izabran je Miloš Todosijević. Početak rada POKS-a blagoslovio je sveštenik Živko Milović.

Posle izbora za predsednika Gradskog odbora Miloš Todosijević se obratio prisutnima.

U izjavi za medije Nenad Tomašević, predsednik Izvršnog odbora POKS-a, rekao je da je njihova ideja da po uzoru na druge kraljevine u svetu kralj bude simbol jedinstva našeg naroda, korektor vlasti i neko ko će da pomiri vladajuće stranke i opozicije oko ključnih interesa.

Predsednik Gradskog odbora POKS-a Pirot, Miloš Todosijević, rekao je da njihova osnovna ideja uspostavljanje ustavne parlamentarne monarhije. Kada je u pitanju broj pripadnika i simpatizera stranke Todosijević ističe da su za kratak vremenski period okupili veliki broj članova što je dobar indikator za ono što sledi, odnosno izbore.

Pokret obnove Kraljevine Srbije postoji već dve godine i prema rečima Nenada Tomaševića, predsednika Izvrnog odbora, pripremaju se za predstojeće parlamentarne izbore na koje će izaći samostalno.