OŠ „Dušan Radović” 50 godina kasnije – savremena škola

28. novembar 2014. 08:15 Društvo Pirot Plus Online

U okviru plana i programa povodom obeležavanja jubileja, 50 godina postojanja i rada OŠ „Dušan Radović“, realizovan je veliki broj aktivnosti. Na kraju nedelje učenici i zaposleni u školi su pripremili Svečanu akademiju koja će se održati večeras, 28.novembra, od 18 sati u sali Doma vojske.

Direktor škole, Slavko Ilić, rekao je da će večeras biti prikazan film o školi, a onda će biti i priredbe koju priprema Jasmina Nikolić, nastavnik srpskog jezika sa svojim saradnicima. Pre direktorovim rečima, gledalo se da deca što više budu uključena u program.

Ilić je takođe naveo da je, kada se sumira, škola do sada postizala i sada postiže izuzetne rezultate, uklapa se u savremene trendove, odnosno u ono što zahteva ministarstvo i škola je dosta stručna i posvećava se velika pažnja samom oblikovanju rada i obrazovanju nastavnika.

Puno se toga uradilo do sada, ne samo u obrazovanju već su bila i ulaganja u školu što doprinosi boljem radu, ali prema rečima direktora, može još nešto da se uradi.

- Što pre bismo morali da završimo sa Zanatlijskom ulicom, a time bi se rešio i prolaz kroz dvorište, u jednom i drugom smeru, i prolaz prema Keju i prolaz prvomajaca kroz dvorište. Rešavanjem toga, trebalo bi rešiti i ogradu škole i onda bi zaista bezbednost dece bila na zavidnom nivou, kaže Ilić.

Monografija koja je takođe povodom ove godišnjice urađena predstavlja jedan presek rada nakon 50 godina.