ORK „Pirot i RK „Železničar 1949“ iz Niša potpisali Protokol o saradnji

26. decembar 2017. 10:30 Sport Pirot Plus Online

U Svečanoj sali Skupštine grada Pirota danas je potpisan, mnogi smatraju izuzetno važan dokument, Protokol o saradnji u oblasti sporta izmedju niškog Železničara i ORK „Pirot“. Predstavnike proslavljenog Kluba iz Niša, trenutno jesenji prvak Super lige, najpre je primio gradonačalnik Pirota, Vladan Vasić, u svom kabinetu, a zatim je svečano potpisan Protokol o saradnji.

Pozdravljajući prisutne predsednik ORK“Pirot“, Ninoslav Ćirić, je istakao da je namera da pirotski rukomet vrati predjašnju slavu koju su pronosili izuzetni rukometaši. Uslovi za rad su sada daleko bolji, sportska infrastruktura je na visokom nivou, a ne izostaje i svesrdna pomoć Grada. Na pitanje novinara šta u najkraćem podrazumeva Protokol o saradnji, Ćirić, je rekao pored ostalog da je cilj snaženje rukometa u Pirotu.

Vladan Vasić, gradonačelnik Pirota smatra da je ovo dobar potez uprave Kluba i da očekuje plodonosnu saradnu.

Direktor niškog Železničara, Slobodan Milosavljević, kaže da je srećan što je u sportskom gradu kakav je Pirot i da će obostarna saradnja biti svakako uspešna.

Gosti iz Niša u pratnji domaćina zatim su obišli Halu „Kej“, Zatvoreni bazen, Omladinski stadion i ostale sportske objekte i terene u gradu.