Opština podstiče zapošljavanje

18. novembar 2014. 10:50 Lokalna samouprava Pirot Plus Online

Naša lokalna samouprava, kao i gotovo sve opštine i gradovi u Srbiji, suočava se sa problemima nezaposlenih i nastoji da broj nezaposlenih polako, ali sigurno smanji. U razgovoru sa Goranom Stamenovićem, pomoćnikom predsednika Opštine za privredu, zaštitu životne sredine, međunarodnu saradnju i informacione tehnologije dobili smo informaciju da Opština Pirot čini dosta toga kako bi smanjila stopu nezaposlenosti koja je trenutno velika.

- Planiramo za sledeću godinu da što više naših sugrađana zaposlimo. Kroz proces javnih radova za šta je prošle godine odvojeno oko 5 miliona dinara, zaposlili smo 54 lica, kroz 23 različita projekta, a kroz program stručne prakse, utrošeno je 3,6 miliona dinara i angažovano je 20 volontera – pripravnika. Za narednu godinu će biti izdvojeno 10 miliona dinara za tu svrhu koja će se odvijati kroz različite aktivnosti, rekao je Stamenović.

U toku je izrada predloga plana Budžeta za narednu godinu. Stamenović je istakao da se Budžet Opštine Pirot dobro planira i ostvaruje, kao i da se dosta štedi u lokalnoj samoupravi i u javnim preduzećima, odnosno nastoji se tome da se svuda ponaša racionalno, a ne na uštrb korisnika i sugrađana.