Opština Pirot opredelila 2 miliona dinara za popravku skenera

24. novembar 2014. 09:30 Društvo Pirot Plus Online

Skener u Opštoj bolnici i dalje ne radi zbog kvara na cevi, a za zamenu glave skenera neophodno je 12,7 miliona dinara. Doktor Goran Petrović, direktor Bolnice u izjavi za Plus radio i Portal Plus online kaže da očekuju pomoć lokalnih samouprava Pirotskog okruga i Ministarstva zdravlja.

- Opština Pirot je u okviru rebalansa budžeta za popravku skenera predvidela 2 miliona dinara, a ostalim opštinama okruga upućen je zahtev da za ove namene izdvoje po milion dinara. Gotovo polovinu sredstava obezbedilo je Delta Generali Osiguranje, očekujemo pomoć i resornog ministarstva, što bi uz neka naša ulaganja bilo dovoljno za popravku skenera. I kada obezbedimo sredstva nećemo moći brzo da stavimo skener u funkciju, s obzirom da je reč o javnoj nabavci velike vrednosti, za koju je neophodna odredjena procedura od čitavih mesec ipo, dva, kaže direktor Petrović.

Skener je instaliran 2011. godine zahvaljujući Ministarstvu zdravlja. Na njemu su, do kvara cevi skenera, urađena 6.132 pregleda, što je značajan broj imajući u vidu da svaka glava skenera ima svoj rok trajanja”, kazao je Petrović. Rukovodstvo pirotske bolnice postiglo je dogovor sa Institutom za radiologiju i Kliničkim centrom u Nišu da se tamo zbrinjavaju hitni slučajevi dok se ne popravi skener u Pirotu.