Opština finansira rad 20 pripravnika volontera

20. avgust 2013. 12:12 Lokalna samouprava Pirot Plus Online


Na konkurs koji je raspisala lokalna samouprava za prijem pripravnika volontera koji se finansiraju sredstvima opštinskog budžeta prijavilo se 50 poslodavaca. Dejan Živković, načelnik Opštinske uprave kaže da je na osnovu opredeljenih sredstava, koja iznose 2 miliona dinara, bilo u planu upošljavanje 10 lica sa visokom i po pet sa višom i srednjom stručnom spremom. Medjutim, na osnovu iskazane potrebe poslodavaca, ti uslovi su izmenjeni


- Na osnovu iskazanih potreba poslodaaca, predložili smo predsedniku opštine, što je on i prihvatio, da finansiramo volontiranje 18 lica sa visokom stručnom spremom i po jedno lice sa višom i srednjom. Rešenja su već dostavljena poslodavcima. U planu je da se celokupna procedura završi do kraja avgusta, tako da će lica biti angažovana od 1. septembra, kaže Živković.


U zavisnosti od stepena stučnosti, sa visokom školom lica će biti angažovana u trajanju od 12 meseci uz novčanu naknadu od 20.000 dinara, sa višom školom na 10 meseci uz nakanadu od 18.000 i sa srednjom školom 8 meseci uz novčanu naknadu od 16.000 dinara, kaže Živković.