Opština Dimitrovgrad obeležava svoj dan **Video**

22. septembar 2012. 11:15 Lokalna samouprava Pirot Plus Online

U Sali Doma kulture u Dimitrovgradu juče je održana Svečana sednica povodom Dana Opštine .Na skupu , kojem su prisustviovali brojni gosti iz Srbije i Bugarske govorili su Zoran Gerov predsednik Skupstine opštine I Vladica Dimitrov, predsednik Opštine .

Po tradiciji, uručena priznanja su priznanja zaslužnim gradjanima i kolektivima.

Vladica Dimitrov u specijalnoj izjavi za naš sajt rekao je da su, s obzirom na ekonomsku krizu , u ovoj Opštini postignuti znacajni rezultati

Zoran petrov, zamenik predsednika Opštine očekuje u narwednom periodu još značajniju podršku Vlade Srbije I značajnije projekte u okviru Prekpgranične saradnje.

U okviru obeležavanja Dana Opštine održan je i deveti tradicionalni Sajam agrobiodiverziteta i seoskog nasleđa . Aleksandar Gigov, član Opštinskog veća zadužen za oblast poljoprivrede u Opštini Dimitrovgrad, kaže da se Sajam ove vrste organizuje s ciljem promocije autohtonih rasa na teritoriji Republike

Danas će biti svečano biti otvorena sportska hala čija je izgradnja počela 1996. godine. Hala je kapaciteta 1.000 mesta, a u sklopu hale postoji i komercijalni prostor i streljana. Zoran Gerov, predsednik Skupštine opštine Dimitriovgrad I jedan id inicijatora izgradnje Hale, ističe da je ovo značajan objekta za dalji razvoj sporta u ovom Regionu.

Povodom otvaranja Hale sportova odigraće se dve utakmice. Od 15 časova igraće Dimitrovgrad i napredak iz Aleksinca, član Prve lige. Posle svečanog potvaranja, od 17 časova igraće najbolja bugarska ekipa Lukoil Akademik I superligaš I član Jadranske lige, Radnički iz Kragujevca.