Opšta bolnica Pirot dobila dva savremena rendgen aparata. Uskoro i skener ponovo u funkciji

28. mart 2019. 13:30 Društvo Pirot Plus Online

Čelnici Opšte bolnice Pirot danas su održali konferenciju za medije na kojoj su objavili da je naša ustanova od Ministarstva zdravlja, krajem prošle godine dobila 20,5 miliona dinara za nabavku dva savremena rendgen aparata najnovije proizvodnje.

Doktor Goran Petrović, direktor Bolnice kaže da je jedan aparat - mobilni C luk, već namontiran i koristi se u operacionom bloku. Drugi aparat će biti montiran ovih dana.

O prednostima digitalnog rendgena govorio je doktor Nenad Zdravković, zamenik direktora Bolnice. Prema njegovim rečima Opšta bolnica Pirot po prvi put može da se pohvali da je dobila aparat najnovije generacije, koji će u značajnoj meri poboljšati rad Službe radiologije.

Digitalni C luk aparat je već montiran i on se koristi u operacionom bloku naše ustanove, kaže doktor Nebojša Jovanović, pomoćnik direktora i načelnik Ortopedije. Vrednost ovog aparata je 8 miliona dinara.

Doktor Petrović je napomenuo da će i skener uskoro biti u funkciji, s obzirom da je matična ploča, deo koji je bio u kvaru, prošla carinu i očekuje se da uskoro stigne kod servisera koji će i popraviti uredjaj.

Doktor Goran Petrović, podsetio je gradjane da do kraja nedelje traje akcija preventivnih pregleda sluha.