Opremanje senzorne sobe u školi „Mladost“

07. novembar 2012. 14:01 Društvo Pirot Plus Online

U školi za osnovno i srednje obrazovanje „Mladost“ u toku su radovi na pripremi prostora za senzornu sobu. Sredstva za opremanje senzorne sobe obezbedila je humanitarna organizacija Lajflajn Njujork, koja radi pod pokroviteljstvom Njenog KV Princeze Katarine. Đorđe Đorđević, direktor škole, kaže da očekuje da do kraja meseca bude završena adaptacija prostorije koja će pomoću sredstava fondacije biti preuređena u senzornu sobu.

-Adaptaciju prostora radimo uz pomoć sredstava lokalne samouprave. Pripremićemo prostor gde smo do sada delili užinu, biće postavljena izolacija na zidovima i na podu i onda očekujemo sredstva od organizacije Princeze Katarine kojima ćemo opremiti senzornu sobu - kaže Đorđević

Sredstva za opremanje senzorne sobe, omogućiće da škola Mladost, koja već ima savremenu Montesori učionicu, bude među, najopremljenijim u Srbiji, kaže Djordjević, i dodaje da će za nastavnike škole „Mladost“ u okviru obaveznog stručnog usavršavanja narednog vikenda biti organizovan seminar pod nazivom „Strategija i intervencija za razvijanje socijalne veštine i prihvatljivog ponašanja kod dece sa autističnim spektrom“ .