Oprema za sekundarnu separaciju otpada završena, čeka se hala

28. oktobar 2014. 10:05 Lokalna samouprava Pirot Plus Online

Predstavnici Regionalne sanitarne deponije na sastanku sa državnim sekretarom Ministarstva poljoprivrede Stanom Božović, prezentovali su dosadašnje aktivnosti na razvijanju sistema upravljanja otpadom na području okruga. Zoran Stanković, direktor Deponije kaže da su na sastanku prezentovane smernice daljeg razvoja uz konkretne zahteve na koji način Ministarstvo može da pomogne u realizaciji celokupnog sistema sekundarne separacije otpada.

- Imamo punu podršku Ministarsva da se sistem separacije podigne na mnogo viši nivo, čak i od onoga što smo mi planirali. U tom smislu uskoro se očekuje poseta predstavnika Ministarstva Regionalnoj deponiji, kaže Stanković.

Od planiranih aktivnosti u okviru investicionog programa za ovu godinu ostalo je da se realizuje izgradnja hale u kojoj će sistem za sekundarnu separaciju biti smešten, ističe Stanković

- Po dobijanju lokacijske dozvole, koju čekamo prilično dugo, raspisaćemo tender za izgradnju objekta. Oprema je završena i prvi delovi opreme biće dopremljeni na deponiju već početkom naredne nedelje, napominje Stanković.

Opremu je izradilo preduzeće “Bankpro” iz Beograda, a vrednost opreme je 20.340.000 dinara sa PDV-om.