Omladinski projekti u Pirotskom okrugu

25. jul 2012. 12:32 Društvo Pirot Plus Online

Ministarstvo omladine i sporta treću godinu za redom podržava omladinske projekte koji imaju za cilj podsticanje aktivizma i volonterizma kod mladih. Miloš Colić, šef Kancelarije za mlade kaže da je reč o promociji volonterizma na nivou okruga i napominje da Ministarstvo omladine i sporta na ovaj način daje mogućnost mladim ljudima da realizuju svoje aktivnosti

-U Pirotu je podržano 5 projekata. Kreativno edukativnoj zadruzi odobrena su sredstva za sređivanje Omladinskog kulturnog centra. Volonterski klub škole „Sveti Sava“ realizovaće akciju“Zašto volim svoju školu”. Ekološka sekcija Tehničke škole uradiće mapiranje divljih deponija na teritoriji opštine a Pokret za ekologiju i zaštitu životne sredine realizovaće projekat pod nazivom ‘’Opasnost zvana divlja deponija’’.Projekat Letnja pozornica realizovaće Parlament Tehničke škole- kaže Colić.

U Dimitrovgradu bi trebalo da budu realizovana dva projekta. Pokretu “Caribrod” odobrena su sredstva za akciju ‘’Eko kilometar’’, a aktivistima Kancelarije za mlade za sređivanje i saniranje dečijih igrališta i prostora oko njih. I u Beloj Palanci će biti realizovana dva projekta. Omladinski kreativni centar aplicirao je sa akcijom pod nazivom ‘’Promotivna kampanja u duhu mladih’’, a sredstva su odobrena i grupi koja nosi naziv „Naša Nišava“.Omladinskoj inicijativi iz Babušnice odobren je projekat ‘’Pokreni se i uživaj’’. Realizacija projekata planirana je najkasnije do 1. oktobra.