Omladinska zadruga obeležiće jubilej

22. novembar 2013. 11:18 Gradska hronika Pirot Plus Online

Omladinska zadruga obeležiće 5. decembra trideset godina uspešnog rada. Veroljub Đurić, direktor Zadruge, kaže da je tokom ovih godina kroz zadrugu prošlo 50.000 zadrugara. Tokom ove godine angažovano je 40% članova zadruge na različitim poslovim što je duplo više u odnosu na prethodnu godinu, dodaje Đurić

-Zadruga je uvek delila sudbinu privrede odnosno ekonomije. Bilo je i uspona i padvoa, ali za ovih 30 godina nije bila na kolenima. Za sve ove godine prošlo je oko 50 000 zadrugara i urađeno više od tog broj različitih vrsta poslova. Vreme pre desetak godina bilo je povoljnije i primanja veća uz više posla, tako da je bilo situacija u jednom trenutku ,da nismo mogli da obezbedimo adekvatan borj radnika. To se menja. Mada ove godine, u odnosu na prošlu, situaicje je bolja, uspeli smo da nagažujemo oko 40% zadrugara i sve su obaveze isplaćene, nije bilo kašnjenja, možda par slučajeva ali ništa alarmantno – kaže Đurić.

Đurić ističe značaj dobre saradnje sa poslodavcima na području koje pokriva zadruga. Kada je reč o poslovanju Đurić kaže da se možer eći da je ova godina uspešnija u odnosu na prethodnu.

-Ove godine bilo je više posla. Zza razliku od ranijih godina bilo je veliko interesovanje kod mlađih kategoirja zadrugara, posebno učenika i studenata. Bili su angažovani na geodetskim merenjima, zatim arheološkim iskopinama, Elektrana je angažovala veći broj zadrugagra kao i Lenada - Hladnjača Pirot. Ovih dana smanjen je obim, angažovano je tridesetak zadrugara, i to su klasični zadrugarski poslovi koji ne traju duže od nedelju dana, to su poslovi iskopa, čišćenja poslovnih prostorija i slično – dodaje Đurić.