Olgica Najdanović: Verujem da će deca izaći iz škole spremna za sve zahteve koji ih dalje očekuju

08. jun 2021. 11:28 Društvo Pirot Plus Online

Ove nedelje sa direktorima osnovnih škola razgovaramo o ovoj školskoj godini, sa posebnim osvrtom na učenike osmog razreda, koji se uveliko pripremaju za polaganje završnog ispita. S obzirom na okolnosti u kojima se radilo, zbog epidemiološke situacije, pitamo direktore da li je plan i program u potpunosti realizovan kako je i predviđeno i da li učenici završnih razreda izlaze iz škola spremni za sve ono što ih čeka dalje?

Olgica Najdanović, direktorka OŠ “8. septembar” smatra da je ova godina bila teška za učenike, ali i nastavnike jer je veći deo nastave realizovan onlajn. Sada su deca u učionicama, a škola čini sve napore da im maksimalno olakša povaj period, ističe direktorka Najdanović i dodaje da se već mesec dana u školi održava pripremna nastava za polaganje završnog ispita.

Direktorka OŠ “8. septembar” veruje da će deca iz škole izaći spremna za sve dalje zahteve koji ih očekuju, kao i da će na završnom ispitu postići mnogo bolje rezultate nego što je to bio slučaj na probnom završnom testu.

Kada je u pitanju proslava male mature, Najdanovićeva kaže da deca žele da se okupe i svi zajedno proslave drugarsko veče. U prethodnom periodu su održani sastanci sa roditeljima i dogovoren alternativni termin proslave, čeka se odluka ministarstva.