Olako prepušten bod Aleksinčanima

05. novembar 2018. 11:00 Sport Pirot Plus Online

Prva liga Istok

5.kolo

ORK “Pirot”: RK”Aleksinac” 34:34 (16:18)

ORK Pirot: Stevan Živković(9),Dimitrije Cvetković (K),Ognjen Popović (1),Veljko Živković(8),Jovan Petrović(3),Nemanja Cvetković(2),Aleksandar Jelić, Lazar Tomanović, Danilo Stojanović(5), Nikola Stojković(6)

Mada oslabljeni, sa nedovoljnim brojem igrača na klupi, rukometaši Pirota uspeli su da nadigraju solidnu ekipu Aleksinca. U jednom periodu utakmice bilo je sedam golova razlike za pirotske rukometaše. Očekivalo se da će rutinski privesti utakmicu kraju, ali su uporni gosti iskoristili umor i neiskustvo Piroćanaca, pa i veliki peh, s obzirom na povredu s početka utakmice kapitena Cvetkovića, i čak zapretili da iz Pirota ponesu oba boda. Svakako da ne treba zameriti pirotskim mladićima jer su pokazali veliku borbenost, sportski duh i želju da pobede. Ipak, remi je možda najpravedniji.

Jedan od najboljih rukometaša u našoj ekipi bio je Staven Živković sa devet postignutih golova. Mada je igrao povredjen Živković je pružio odličnu partiju i u odlučujućem trenutku imao snagu i koncentzraciju da iz sedmerca postigne pogodak i obezbedi bod svojoj ekipi.

Aleksandar Jelić je bio siguran na golu, ali ispred sebe je ipak imao “proredjen” bedem. I on smatra da je plaćen danak neiskustvu i nedovojnoj utreniranosti ekipe.

Alen Ilić, iskusni strateg , pokušao je brojnim kombinacijama da, i sa malim brojem igrača, dodje do pobede, ali ipak se nije moglo. Zadovojan je igrom svojih rukometaša i očekuje još bolje partije u predstojećim mečevima.