Okružni turizam na Međunarodnom sajmu u Nišu

02. april 2015. 08:25 Društvo Pirot Plus Online

Turističke organizacije Pirotskog okruga predstaviće se zajedno na Međunarodnom sajmu turizma i aktivnog odmora u organizaciji TO Niš, koji će se održati od 02. do 04. aprila u hali „Čair“ u Nišu.

Milan Stamenković, direktor Turističke organizacije Babušnica kaže za Plus radio i Portal Plus online da je manifestacija značajna i za razvoj turizma u našem Okrugu.

- Dobro je što ćemo biti zajedno jer su neki sadržaji i geografski, ali i idejno povezani. Babušnica će prevashodno predstavljati “Lužnički megdan” i tradicionalni međunarodni usponna planinu Ruj. Možemo da se pohvalimo time da smo mi jedni od pionira takvog vida turizma ne samo na jugu Srbije nego i u celoj Srbiji jer je lužnički megdan prva trka koja je osnovana na tim temeljima, kaže Stamenković.

Turistička organizacija opštine Babušnica, ali i svi ostali predstavnici na Sajmu predstaviće svoje aranžmane za predstojeću letnju sezonu. Posetioci će imati priliku da izaberu aranžmane turističkih agencija po specijalnim sajamskim popustima. Pored turističkih organizacija Srbije na Sajmu će svoje ponude izložiti i Mađarska, Grčka, Republika Srpska i Crna Gora.