Okončana takmičarska sezona 2020-2021 i za mlađe kategorije

07. maj 2021. 08:40 Sport Pirot Plus Online

Uz puno muka u organizacionom smislu zbog pandemije korona virusa krajem aprila okončana je takmičarska sezona 2020/2021 i za mlađe kategorije, u redukovanom sistemu takmičenja uz brojna odlaganja utakmica ali ipak minimalnim brojem otkazivanja istih.

KK Pirot je u sezoni 2020/2021 nastupio sa 5 mlađih selekcija u takmičenju, sa juniorima i pionirima u Međuregionalnoj, odnosno kadetima, pionirima i mlađim pionirima u Regionalnoj ligi. Na žalost minibasket festivali, koje je trebalo da igraju dečaci iz škole košarke, do daljeg se neće organizovati.

Juniori (2002/2003) trenera Ivice Lakićevića su sezonu u Međuregionalnoj ligi odigrali u izuzetno podmlađenom sastavu, gotovo bez igrača 2002. godišta, nastupajući zbog teže povrede i bez Ognjena Ignjatovića, najboljeg među njima. Sa skorom od 7 pobeda i 5 poraza u konkurenciji sedam klubova zauzeli su 3. mesto, pokazavši potencijal tek za narednu sezonu u kojoj mogu biti konkurentni za plasman na završni turnir Međuregionalnih liga Srbije.

Pioniri (2006/2007) trenera Milana Andonovića su odigrali najviše utakmica od svih selekcija, uglavnom sa generacijom 2006. ali u sastavu bez najboljih pionira 2007-og godišta  nisu bili konkurentni u Međuregionalnoj ligi za nešto više osim osvojenog 6. mesta sa skorom od 5 pobeda i 9 poraza. Jedna dobra petorka nije bila dovoljna ni za šta više osim solidnog razigravanja nakolicine igrača za narednu sezonu.

U Regionalnoj ligi su kadeti (2004/2005) trenera Nemanje Đukića pokazali najviše, ali bez nekolicine najboljih kadeta, koji su nastupali za juniore, sa skorom od 6 pobeda i 4 poraza zauzeli su tek 4. mesto.

Pioniri (2007) trenera Milana Todorovića su po planu, kao jedna od najtalentovanijih ekipa, u ovoj sezoni trebali da se čeliče u takmičenju sa godinu dana starijim rivalima. I sve bi bilo u redu da upravo njihovo takmičenje nije redukovano u najvećoj meri tako da su odigrali samo šest utakmica u ligi. Sa skorom od 4 pobede i 2 poraza zauzeli su 2. mesto.

Mlađi pioniri (2008/2009) trenera Dušana Lilića su kao novoformirana selekcija koja u svom sastavu ima pretežno igrače koji prvi put igraju takmičarske utakmice, odigrali jednu prosečnu sezonu u kojoj su u drugom delu lige pokazali vidan napredak i sa skorom od 5 pobeda i 5 poraza zauzeli 3. mesto.

Sve u svemu, sezonu 2020/2021 je KK Pirot sa mlađim selekcijama odigrao u skladu sa problemima uzrokovanim pandemijom virusa i redukovanim sistemom takmičenja ali i u skladu sa planom da se takva  sezona iskoristi da se sve ekipe (osim pionira) bez rezultatskog pritiska pripreme za takmičarsku sezonu 2021/2022 igrajući upravo sa igračima po godištima za tu sezonu. Rezultati takvog plana videće se u toj novoj sezoni!

Osim takmičenja održanog u uslovima pandemije virusa održani su na sličan način i kontrolni i edukativni treninzi za najtalentovanije mlade igrače pod okriljem KSS na kojima su u značajnoj meri prisustvovali i mladi igrači KK Pirot koji su svojim učinkom u takmičenju obeležili upravo završenu sezonu. Pre svih  poziv je zasluženo dobio pionir Andrija Kostić (2006.g), pokazavši najveći napredak na utakmicama u takmičenju, odigravši čak 25 ukupno, postigavši 573 koševa na njima uz prosek od 23 po utakmici (u svojoj pionirskoj konkurenciji čak 32 po utakmici). Na edukativne treninge pozivani su i Marko Manić (2006.g.), Vuk Ignjatović, Janko Vučić i Andrija Mančić (2007.g.), Lazar Stančev, Dimitrije Jovanović i Sava Vasić (2008.g.). Od pomenutih igrača Lazar Stančev je postao reprezentativac Regiona Istočne Srbije za 2008. godište, a na pripremni trening pred početak turnira Regiona za 2007. godište pozvani su Vuk Ignjatović, Janko Vučić i Andrija Mančić. Ko će od njih ući u 12 reprezentativaca Regiona na turniru koji će se održati u Kragujevcu (isto kao i za 2008. godište), znaće se uskoro.

Za starija godišta nije bilo treninga tog stepena ali će već naredna jesen to promeniti, nadamo se i sa redovnim kntrolnim treninzima uz još brojnije učešće članova KK Pirot na njima.

Nadamo se da će se i nova takmičarska sezona odigrati u punom kapacitetu!