Održana Svečana akademija povodom Dana grada! ,, PIROT BIO I (P)OSTAO GRAD,,!!!

29. decembar 2016. 13:30 Lokalna samouprava Pirot Plus Online

...Ovaj grad, koji ,,o sebi,, ima šta da govori, o svojoj istoriji, koja, vidimo tragove, pamti i Rimljane i Turke i druge osvajače, mnoge vojnike i horde koje su našim carskim drumom prolazile, proslavio je svoj DAN u godini za koju slobodno i najglasnije možemo da uzviknemo da je bila i najbolja u njegovoj bogatoj istoriji!!!

Da, posle ovog uvoda, koji je dolazio iz svakog mog damara i raspoloženja, što sam rodjen baš ovde, i što osećam neko pravo da to osećanje ,,razlijem,, večeras je imao svoju svetkovinu. U prepunoj sali, velikoj sali Doma kulture, tako mi lepše, mnogo poznatih lica, aplaudirali su svesni da je dobro sve ovo naše što imamo! Zaista se nadam da su svi, ama baš svi tako osećali!!

Nama draga i izuzetno popularna lica, dvoje mladih glumaca, Brankica Sebastijanović i Bojan Perić, na neposredan i lep način započeli su večerašnju priču o gradu.

Potom je intonirana Himna Srbije. Pevao je Hor Doma kulture pod rukovodstvom Anite Nikolić .

Kakav je red na ovakvim Svečanim akademijama, naš domaćin po svemu, gradonačelnik Vladan Vasić, posle zaista dobro sročene najave za njegov izlazak, pozdravio je svoje sugradjane i običnim načinom rekao najvažnije.

Ako je i vama lično, kao ovom našem gradu, ova 2016. bila je uspešna, onda da zajedno poželimo da i u 2017.bude ovako. Ukoliko je kod vas, ipak, moglo bolje, onda, neka se to desi u godini koja će uskoro...

Zatim su na scenu dolazili dobitnici priznanja. Nagradjene je najavljivo i odluke obrazlagao, kao i svake godine, dr Radovan Ilić, predsednik Komisije za dodelu priznanja.

Nagrade su dobili:

Osnovna škola Sveti Sava povodom završetka akcije od posebnog interesa

Istorijski arhiv – povodom značajnog jubileja

Nagrada ,,28. Decembar,,

Elena Vasić Petrović- direktor Zavoda za zaštitu spomenika kulture za izuzetan rad o selu Gostuša koji je dobio i evropsko priznanje. Rodjena Piroćanka, inače!

Anita Nikolić, muzički pedagog za uspešan rad s Horom Doma kulture

Slobodna zona Pirot – za izuzetne rezultate u ovoj godini. Nalazi se u 3o najboljih slobodnih zona u svetu. Priznanje je primio dr Dragan Kostić, direktor

Odbornici Gradske skupštine odlučili su na današnjoj prepodnevnoj sednici da priznanje

Zaslužni gradjanin Pirota dobije –

Zoran Petrović Piroćanac, novinar, istraživač, publicista

Priznanja je, naravno uručio gradonačelnik Vladan Vasić.

Zatim je usledio zabavni program. U kojem su učestvovali :

Ljiljana Stjepanović, dramski umetnik, muzička pratnja Vanja Bandić

Aleksandar Živković, dramski umetnik

,,Uv dance,,- plesna grupa iz Beograda

,,Trio misteriozo,, operski pevači iz Beograda

Lena Kovačević- estradna umetnica

........................................................................................

Ovo su zvanični detalji sa naše, gradske, pirotske, svečanosti! Ono što ostaje u sećanju, to je da je Svečana akademija poklon gradu, ljudima i veliko priznanje zaslužnima za sve ono što je učinjeno da grad raste. Zbog toga, zbog reči o gradonačelniku, njegove poruke, zbog priče o nagrađenima, lepim slikama o gradu i našoj okolini, da, sve to napunilo nam je grudi i učinilo dostojanstvenim. Tako smo se i osećali dok smo izlazili u hladnu zimsku noć!

foto Ilija Pejčić i Plus online