Održana Sednica Skupštine opštine Pirot **VIDEO**

14. septembar 2012. 15:42 Lokalna samouprava Pirot Plus Online

Danas je održana Sednica Skupštine opštine Pirot.Odbornici su pored ostalog razmatrali Izveštaj o izvršenju Odluke o budžetu za prvo polugodje,donošenje odluke o dopuni odluke o lokalnim komunalnim taksama kao i odluku o donošenju Plana detaljne regulacije „Omladinski stadion“.

Jedno od pitanja koje je pobudilo najveću pažnju i raspravu odbornika Skupštine opštione jeste pitanje korekcije cene grejanja.Predstavnici opozicije smatraju da je povećanje cene grejanja još jedan udarac na budžet gradjana i nisu bili sglasni da se cena koriguje.Pozicija pak smatra da je povećanje od 2o posto minimalno i neophodno.

Predsednik Opštine Vladan Vasić kaže da nije popularno u ovom trenutku opterećivati gradjane novim poskupljenjima ali je ekonomski opravdano i neophodno poskupljenje grejanja jer se dovodi u pitanje cela grejna sezona.

Direktor Gradske toplane,Radovan Nikolić,smatra da bi cena grejanja trebalo da iznosi najmanje evro po kvadratu.Cena mazuta na tržištu ozbiljno ugrožava rad Toplane,tako da i ovo poskupljenje nije dovoljno,ali će ipak omogućiti koliko toliko normalan rad tokom predstojeće grejne sezone,kaže Nikolić.

Predsednik opštine Vladan Vasić ocenjuje da je odnos opozicije licemeran prema gradjanima.Navodno,opozicija štiti interese gradjana,a samo nastoji da prikupi jeftine političke poene.

Kada je reč o Budzetu Predsednik Vasic kaže da je zadovoljan njegovom realizacijom u prvih šest meseci ali ne veruje da će iduće godine biti više para a da će svakako potreba biti više.