Održana redovna godišnja sednica Skupštine Akcionarskog društva Tigar. Akcionari zadovoljni rastom proizvodnje. Pod hitno ukinuti entitete koji duži period posluju s gubitkom

28. jun 2018. 12:34 Privreda Pirot Plus Online

Akcionari Kompanije Tigar a.d. danas su usvojili godišnji Finansijski izveštaj za 2017.godinu, zveštaj Izvršnog odbora o poslovanju, Izveštaj Nadzornog odbora i Izveštaj revizora. Doneta je i odluka o izboru revizora za 2018. godinu, kao i odluka o dopuni Nadzornog odbora novim članovima.

Akcionari su u donošenju odluka glasali lično ili preko punomoćnika.

Direktor Kompanije Tigar a.d. Vladimir Ilić, je posle sednice izjavio da je zabeležen negativan finansijski rezultat u prošloj godini, ali da je primetan rast proizvodnje u Fabrici “Obuća” , Tehničkoj gumi i značajno povećan izvoz Fabrike hemijskih proizvoda.

TI-CAR trgovine, Ugostiteljstvo i Tigar inkon su entiteti koji više godina posluju sa gubitkom i moraće da budu ugašeni. Ilić kaže da radnici neće ostati bez posla, biće rasporedjeni u Kompaniji, a raduje što Tigar beleži rast proizvodnje i trenutno realizuje jedan od najisplativijih poslova, proizvodnju obuće za vojsku Finske.