Održana konferencija za novinare u prostorijama SNS-a

26. decembar 2016. 12:30 Društvo Pirot Plus Online

Šef odborničke grupe Srpske napredne stranke, Ljubomir Stojanović, smatra da je nedavni lični sukob izmedju dva lekara Opšte bolnice u Pirotu slučaj koji je skriven od javnosti i da je tako nešto nedopustvo. Stojanović kaže da deo odgovornosti snosi direktor Bolnice , Goran Petrović, i da će SNS zatražiti njegovu smenu.

U nameri da čujemo drugu stranu pozvali smo direktor Bolnice Gorana Petrovića. On kaže da su svi relevantni faktori upoznati sa „slučajem“ i da je postupio u skladu sa propisima i svojim ovlašćenjima.

Petrović smatra da je ovo pokušaj da se slučaj ispolitizuje, a da se relne činjenice ne sagledavaju.

Petrović na kraju kaže da se o zataškavanju ne može govoriti jer je o svemu obavešteno i resorno ministarstvo.

Na kraju, nije ovo lični stav , već objektivni utisak koji proističe iz saznanja o kojem se u Bolnici već odavno govori. Naime, postoji grupa ljudi koja već duže vremena traži načine da smeni menadžment Bolnice. Kako ozbiljnih razloga nema, (šta više ocene iz najviših krugova Ministarstva zdravlja govore o dobroj organizaciji rada Opšte Bolnice Pirot i nastojanjima da se poštuju zakonski propisi i uredbe) to je ovaj lični sukob dvojice lekara iskorišćen ,,za pucanj u prazno,,!! Utoliko pre što ni navodni dokazni materijal koji je podeljen novinarima, ne sadrži valjane potpise lekara, već faksimile!

Zbog čega, onda, sve ovo?

Zbog gradjana, kako kaže i šef odboroniške grupe Stojanović, ali na potpuno drugačiji način! U vremenu kada na zadovoljstvo pacijenata Opšta bolnica postaje ,,sigurno mesto,, za zbrinjavanje pacijenata, stiže ovaj napad koji u sebi apsolutno nema brigu o ljudima, već jasnu borbu za fotelje i smenu rukovodstva. AJDE , LJUDI, BAVITE SE ZAISTA GRADJANIMA PIROTA i omogućite im kvalitetnu zdravstvenu zaštitu, bez unošenja ličnih interesa !! To narodu nije potrebno! Naprotiv!

Na današnjoj konferenciji smo pitali kakav je stav SNS-a povodom saopšenja Pokreta Socijalista u kojem se kritikuju odbornici, članovi SNS-a zbog glasanja za Budžet na sednici Skupštine grada i ustupnju zemljišta Hidroelektrane na Četvrtom kilometru za adaptaciju prihvatnog centra za migrante.