Održan prvi sastanak Izvršnog odbora jedanaestih Olimpijskih igara Srbije – Pirot 2020!

25. april 2017. 12:00 Lokalna samouprava Pirot Plus Online

Pirot je dobio da bude domaćin Školske olimpijade 2020. godine. Po tradiciji očekuje se oko 7000 učesnika iz svih krajeva, koji će se plasirati za finale. Takmičenje se održava u petnaestak disciplina.

Vladan Vasić, gradonačelnik Pirota i predsednik Izvršnog odbora Devetih Olimpijskih igara Srbije – Pirot 2020. održao je danas prvi sastanak . Na dnevnom redu bio je Izveštaj o dosadašnjim aktivnostima , o stanju sportskih objekata, nabavci potrebnih rekvizita , kao i predlog mera za dalje aktivnosti.

Izvršni odbor broji 2o članova, medju kojima su i predstavnici susednih opština u Okrugu, gradski funkcioneri, sportski radnici, direktori škola , profesori fizičke kulture i medija.

Sastanak je održan u Velikoj sali Skupštine grada.

Gradonačelnik Pirota, Vladan Vasić, kaže da je veoma zadovoljan što će Pirot biti domaćin Školske olimpijade.Njegova želja da Pirot bude olimpijski grad će se ostvariti i nema sumnje da će Pirot uložiti maksimum napora da Olimpijada protekne u dobroj atmosferi i sportskom duhu. Takodje, dobro je što će i ostale opštine u Pirotskom okrugu biti u prilici da organizuju takmičenja.