Održano Državno prvenstvo u planinskom biciklizmu iznad kampa "Četvrti kilometar"

23. avgust 2020. 18:50 Sport Pirot Plus Online

Danas je na trim stazi iznad Kampa “Četvrti kilometer” održano Prvenstvo Srbije u planinskom biciklizmu. Okupio se veliki broj takmičara iz svih krajeva Srbije, ali i ljubitelja ovog sporta, kojima ni visoka temperatura i vrućina nije smetala.

Na programu je bilo 12 trka, od najmladjih kategorija do završne trke seniora. Prijavljeno je 180 takmičara iz 29 klubova.

Branko Banović, predsednik Biciklističkog saveza Srbije, rekao je za portal Plus online da je zadovoljan organizacijom, te da su se takmičari dobro upoznali sa terenom i stazom. Sa njim smo, pored današnjih aktivnosti razgovarali i o interesovanju mladih za ovaj sport.

Pored Biciklističkog saveza Srbije, organizator takmičenja je i pirotski Klub “Bike M“. O samoj organizaciji i pojedinostima prvenstva, u vremenu kada smo svi obazrivi zbog Korona virusa, govorila je Nevena Rajković, trener u klubu Bike M.

Biciklisti, medju kojima je bilo i dosta žena, nadali su se najboljim rezultatima, a po njihovoj opremi mogli smo da primetimo da dolaze i iz velikih klubova kao što su Partizan i Crvena Zvezda. Prenosimo vam delić atmosfere, početak seniorske trke i proglašenja pobednika.

Logističku pomoć današnjoj organizaciji pružio je i Odred izvidjača Pirot i Radio kluub Pirot.