Održana sednica Okružnog odbora sindikata zaposlenih u komunalno-stambenoj delatnosti Pirotskog okruga

24. januar 2024. 13:00 Privreda Pirot Plus Online

U prostorijama Okružnog saveza samostalnih sindikata u Pirotu održana je redovna sednica Okružnog odbora sindikata zaposlenih u komunalno-stambenoj delatnosti Pirotskog okruga. Sednici su prisustvovali i Aleksandar Radojević, predsednik  Sindikata komunalno-stambenih delatnosti Srbije i Brajan Vukićević, predsednik Sindikata komunalaca Kosova i Metohije, sa saradnicima.

Sednicom je predsedavao Dejan Filipović, predsednik Okružnog odbora sindikata zaposlenih u komunalno-stambenoj delatnosti Pirotskog okruga.

Aleksandar Radojević, predsednik Sindikata komunalno-stambenih delatnosti Srbije istakao je ovom prilikom saradnju sa Ministarstvom finansija koji su im pomogli i promenili uredbu, koja pored ostalog definiše i zarade u javnom sektoru. Radojević je podsetio da je dozvoljeno povećanje zarada za 17,83%.

Brajan Vukićević, predsednik Sindikata komunalaca Kosova i Metohije, u svom obraćanju je rekao da opstaju u veoma teškim uslovima i da ipak uspevaju da održavaju komunalni sistem.

Zoran Antić, predsednik Sindikata GSP Beograd, istakao je da je Pirot jedan od gradova koji je u samom vrhu kada su u pitanju komunalne usluge po uslovima rada, zaradama i svemu ostalom.