Održana sednica Gradskog veća. Vladan Vasić: Opredeljeno još 54 miliona dinara rebalansom budžeta

23. jun 2021. 14:00 Lokalna samouprava Pirot Plus Online

Danas je u Skupštinskoj sali održana sednica Gradskog veća, na kojoj je bilo 18 tačaka dnevnog reda. Većnici su razmatrali bitne teme, medju kojima su  Planu razvoja grada Pirota za period od 2021. do 2028.godine, Odluke o izmenama i dopunama Odluke o budžetu grada Pirota za 2021.godinu kao i o Lokalnom planu upravljanja otpadom na teritoriji grada Pirota za period od 2021. do 2031.godine, izmedju ostalog.

Kako je rekao Vladan Vasić, gradonačelnik Pirota u izjavi za medije, Plan razvoja grada pirota za narednih sedam godina je , najznačajniji strateško - planski dokumenta koji će definisati pravce razvoja grada kroz nekoliko oblasti. Ovo je plan koji se neće menjati već će se dopunjavati. Nakon usvajanja, biće donešena trogodišnja razrada tog plana. 

Većnici su razmatrali i drugi rebalans budžeta za ovu godinu.Kako je rekao Vasić, najznačajniji rebalans bio je u februaru mesecu ove godine, kada je repodeljen najveći iznos prenešenih sredstava. Sada je raspodeljeno je 54 miliona dinara. Dodao je da su ove godine, do sada, prihodi dobri, po nekim stavkama i veći od planiranih. 

Na današnjoj sednici raspravljalo se i o Lokalnom planu upravljanja otpadomna teritoriji grada Pirota, ali i o Izveštaju o radu sa finansijskim izveštajem javnih preduzeća za 2020.godinu. Kako smo čuli, sva preduzeća su, i pored krize sa pandemijom, sa smanjim brojem radnika, poslovala pozitivno i ostvarila odredjenu dobit. 

Danas se raspravljalo i o pristupanju izmeni i dopuni Plana detaljne regulacije “Nišavska dolina”, o mesnim zajednicama,  administrativnim taksama i uslovima i načinu snabdevanja toplotnom energijom.

Izmedju ostalog, većnici su doneli odluku i o davanju saglasnosti na izmenu programa poslovanja JP Gradska toplana i Odluku nadzornog odbora JP ,,Komunalac,, o izmeni i dopuni Cenovnika preduzeća.

Sednici Skupštine grada i ovoga puta biće održana u sali Doma kulture, u petak, 25.06.2021.sa početkom od 10 sati.