Održana radionica na temu "Edukacija ljudskih resursa u turizmu"

03. septembar 2021. 12:17 Gradska hronika Pirot Plus Online

Turistička organizacija Pirot zajedno sa Centrom za istraživanja i studije turizma iz Novog Sada i Turističkom organizacijom Srbije, realizovala je radionicu "Edukovanje i usavršavanje ljudskih resursa u turizmu", danas u Velikoj sali Gradske uprave Pirot. 

Osnovni cilj ovih obuka i edukacija je podizanje nivoa znanja i veština, obrazovanje i stručno usavršavanje aktera u turizmu. Edukovanjem i usavršavanjem ljudskih resursa u turizmu i ugostiteljstvu omogućava se razvoj turističkih proizvoda, usluga i novih tehnologija, u cilju povećanja konkurentnosti ne samo turističkog proizvoda, nego i turističkih preduzeća, ali i turističke destinicije u celosti.

Kako je pre samog početka radionice rekao Milan Ćulić, predsednik upravnog odbora Centra za istraživanje i studije turizma iz Novog Sada, tema su i krizne komunikacije i upravljanje krizama a sve u trenutnim okolnostima pandemije Kovid 19 koja je u turističkoj industriji najizraženija. 

Jedan od predavača na radionici je bila  Milica Milanović, direktorka korporativnih komunikacija kompanije Nestle Adriatic. Ona je rekla da je relacija medija i turizma, u kriznim situacijama izuzetno bitna, pa se njeno predavanje odnosilo upravo na tu temu. 

Edukacije su izuzetno važne, posebno za oblast turizma u post kovid situaciji, slaže se Bratisal Zlatkov, direktor TO Pirot. On je potsetio da je prošle godine bila izuzetno turistički uspešna čak i u jeku korona virusa. 

Učesnike ovog programa pozdravio je i Miloš Colić, zamenik gradonačelnika Pirota koji je rekao da grad Pirot ima transparentnu politiku - bez infrastrukture i pristupačnosti nema ni turizma. On je rekao da grad ulaže napore i u poboljšanju i povećanju turističkih kapaciteta. 

Program obuhvata 20 destinacija i 3 klastera. Grad Pirot deo je klastera Istočne i Jugoistočne Srbije.