Održana poslednja sednica Skupštine grada u 2021.godini. Usvojeni programi poslovanja javnih preduzeća za 2022.

28. decembar 2021. 13:58 Lokalna samouprava Pirot Plus Online

Danas je održana poslednja radna sednica Gradske skupštine Pirota, sedma u ovoj godini. 

Nakon donošenje Odluke o prestanku i potvrđivanju mandata odbornika Skupštine grada Pirota, data je saglasnost na Programe poslovanja javnih preduzeća za 2022.godinu sa cenovnicima usluga, i to JP "Vodovod i kanalizacija", JKP "Gradska toplana", JP "Komunalac", JP za planiranje i uredjivanje gradjevinskog zemljišta i JKP "Regionalna deponija". 

Po budućim planovima, predvidjeno je povećanje komunalnih usluga od 5 do 7 odsto, zbog značajnog povećanja cena svih inputa, posebno energije.

Svi direktori javnih preduzeća izložili su iscrpne planove i programe za narednu godinu. 

Nakon izlaganja direktora javnih preduzeća, replicirao je odbornik opozicije Žarko Todorović, koji je prokometarisao planove svih preduzeća uz odredjena neslaganja sa istim. Posebno se dotakao fukcije Bratislava Ćirića direktora JP Gradska toplana, koji obavlja i funciju predsednika FK Radnički. Kako je rekao to je "sukob interesa i kršenje zakona o sportu, član 33" .

Vladan Vasić, gradonačelnik Piorota nakog izlaganja odbornika Todorovića, obrazložio je dodatno plan rada preduzeća i replicirao na pominjanje Bratislava Ćirića i funkcije koje obavlja. 

Odbornici su usvojili i planove i programe rada gradskih ustanova sa finansijskim planovima za 2022. godinu  kao i Plan generalne regulacije "Zavojsko jezero" i detaljne regulacije "Autobuska stanica". 

Bojan Pešić, načelnik Odeljenja za urbanizam, stambeno-komunalne poslove, izvestio je odbornike o Odluci o izmeni i dopuni Odluke o naknadi za korišćenje prostora za parkiranje drumskih motornih i priključnih vozila na uredjenim i obeleženim mestima, koja je takodje usvojena. 

Usvojena je i Odluke o izmeni i dopuni Odluke o regresiranju troškova boravka i učešću korisnika u mesečnoj ekonomskoj ceni po detetu u PU “Čika Jova Zmaj, kao i Odluke o izmeni i dopuni Odluke o isplati jednokratne novčane pomoći bračnim parovima radi obavljanja vantelesne oplodnje. 

Zaključke o poslednjoj sednici u ovoj godini sumirala je Milena Dimitrijević, predsednica Skupštine grada.