Održan Sajam zapošljavanja u Pirotu, 41 poslodavac iskazao potrebu za 449 radnika

28. mart 2024. 14:00 Privreda Pirot Plus Online

U organizaciji Filijale Pirot Nacionalne službe za zapošljavanje održan je tradicionalni Sajam zapošljavanja. Na sajmu je bio prisutan 41 poslodavac, a broj slobodnih radnih mesta je 449.

Dragana Tončić, predsednica Skupštine grada Pirota istakla je da lokalna samouprava preko Lokalnog plana zapošljavanja izdvaja značajna sredstva za samozapošljavanje, stručnu praksu, negovanje starih zanata, žensko preduzetništvo i drugo, a ovaj sajam je značajan za grad jer su tu poslodavci ne samo iz Okruga već i iz susednih gradova.

Mimica Kostić Đorđević, načelnica Pirotskog upravnog okruga, izrazila je zadovoljstvo što vidi dobru saradnju između Nacionalne službe za zapošljavanje i opština u okrugu, ali i u okruženju. Prema njenim rečima, ovo je dobra prilika i za poslodavce i za nezaposlena lica.

Suzana Đorđević, v.d. direktora Filijale Pirot NSZ, kaže da su tu poslodavci koji dolaze tradicionalno na sajam, ali ima i novih. Potražnja za radnom snagom je brojna i raznolika, iskazana je potreba za 449 radnika svih nivoa kvalifikacija, dodala je Suzana Đorđević.

Slađana Jovanović, saradnik za ljudske resurse Kompanije Marmil doo, rekla je u izjavi za medije da su tradicionalno na Sajmu zapošljavanja i ovo je prilika da obezbede kadar koji im je potreban, s obzirom da se firma širi.

Kompanija “Jinshan Construction DOO” iz Bora je prvi put na sajmu u Pirotu. Ivana Spajić, rukovodilac službe ljudskih resursa, kaže da su njihove najveće potrebe za vozačima kamiona.

Iskoristili smo ovu priliku da pitamo i posetioce sajma za kakva se zanimanja interesuju i jesu li uspeli da pronađu ono što im je potrebno?

Na evidenciji Filijale Pirot NSZ u februaru je bilo 8.881 nezaposleno lice, 5.054 u Pirotu, 800 u Dimitrovgradu, 1.797 u Beloj Palanci i 1.290 u Babušnici.