Održan koncert Pirotskih trubača Saše Pavlovića - generalna proba pred 60. Sabor u Guči

09. avgust 2021. 21:37 Zabava Pirot Plus Online

Piroćanci i Piroćanke imali su prilike da večeras uživaju u prelepim zvucima trube orkestra Pirotski trubači Saše Pavlovića. 

Koncert je održan u okviru Pirotskog leta, kao uvertira, generalna proba pred 60. Dragačevski sabor trubača.

Posle  pobede na tradicionalnom kvalifikacionom takmičenju u Boljevcu, naš orkestar se ovih dana  priprema za još jedan nastup u Guči.

Ambicije su velike,  da u Pirot donesu, zašto da ne, zlatnu trubu i naravno još neku "ekipnu" ili pojedinačnu nagradu. Neće im biti prvi put

Pirotski trubači Saše Pavlovića  izveli, pred domaćom publikom, u svojoj obradi poznate srpske kompozicije zabavne i narodne muzike. Brojni građani koji su pratili koncert uživali su u dobroj atmosferi.

60. Sabor u Guči počinje 13. i trajaće do 15. avgusta.

Zbog trenutne epidemiološke situacije jasno je propisano da na festival mogu da dođu svi oni koji imaju potvrdu o vakcinaciji, negativan PCR test, potvrdu o preležanoj bolesti kovid-19, urađen antigenski test ili test odrađen na predviđenim punktovimana na kojima će se obavljati kontrole i sprovoditi epidemiološke mere. Punktovi će biti postavljeni na prilazima Guči na kojima će biti 50 redara. Da se ne bi stvarala gužva na ulazu u Guču, provere će biti omogućene i u Požegi, Čačku i Ivanjici.