Odličan uspeh učenika na takmičenjima

18. mart 2013. 11:27 Društvo Pirot Plus Online

Učenici OŠ"Dušan Radović" najbolji u Okrugu

Proteklog vikenda u OŠ „Dušan Radović“ održano je Okružno takmičenje iz fizike. Slavko Ilić, direktor škole, kaže da je takmičenje proteklo bez problema uz odlične rezultate.

-Na takmičenju su učestvovala 52 učenika iz Okruga. Kada je reč o učenicima šestih razreda prvo mesto sa 100 poena osvojio je Stefan Ćirković, učenik OŠ „Dušan Radović“. Mentor ovog učenika je nastavnik Goran Ignjatović. Od učenika sedmih razreda najbolja je Luna Popović sa 80 poena, učenica OŠ "Dušan Radović". Dimitrije Milošević, učenik OŠ "Dušan Radović", najbolji je u kategoriji učenika osmih razreda, i njegov mentor je nastavnik Goran Ignjatović. Nadam se da će bar dva učenika ići na Republičko takmičenje, sve zavisi od propozicija koje određuje Društvo fizičara, ali sigurno je da će kandidat iz šestog razreda ići na ovo takmičenje- kaže Ilić.

Republičko takmičenje iz fizike biće održano 27. i 28. maja u Zrenjaninu.

Održana takmičenja i za srednjoškolce

U Gimnaziji su proteklog vikenda održana opštinska takmičenja iz srpskog jezika i istorije i okružno takmičenje iz stranih jezika.

Najbolji u znanju engleskog jezika bili su Petar Slavković iz Tehničke škole, Jovana Georgievski i Đorđe Milenković iz Gimnazije, dok je u poznavanju francuskog jezika najbolja bila Ivana Dimitrijević iz Gimnazije. Učesnici takmičenja su učenici četvrtog razreda srednje škole a mentori učenika koji će učestvoati na Republičkom takmičenju su Bojana Stojanović profesorka Tehničke škole, Marija Petrović i mr Ivica Panić, profesori Gimnazije.