Odličan uspeh i mali broj izostanaka učenika Gimnazije

13. novembar 2013. 06:59 Društvo Pirot Plus Online

Analiza posle prvog klasifikacionog perioda u Gimnaziji u Pirotu pokazala je veoma dobre rezultate, pogotovo kod učenika prvih razreda. U tri odeljenja prvih razreda nema učenika sa manjom ocenom od četvorke što govori da je reč o izuzetnoj generaciji, kaže direktor Krstić.

-U tri odeljenja prvog razreda svi učensici imaju četvorke i petice, izuzetno jaka generacija i nadam se da će tako i ostati. Ni ovo četvrto odeljenje ne zaostaje puno, malo je drugačiji uspeh učenika tog odeljanja u odnosu na druga ali generlano za čitavu generaciju sa uspehom smo zadovoljno. Kada je reč o izostancima mi smo prošle godine uveli sistem obaveštavanja roditelja SMS porukom o izostancima dece. Prošle godine to je važilo zaučenike drugog i trećeg razreda. Ove školske godine primenjumo ovaj sistem za sve učenike škole. Svakog radnog dana na kraju smene profesor ima obavezu da unese sve izostanke, to traje nekoliko minuta, i putem SMS poruke obaveštavmo roditlje. Posle uvođenja ovog sistema broj izostanaka se drastično smanjio. Nemamo problema i nadam se da će tako i ostati – kaže Krstić.

Broj izostanka u proseku nije veliki, Krstić napominje, da najmanje izostaju učenici prvog razreda i to u prosekupet čaosva po učeniku. Broj izostanaka se postepeno povećava do maturanata, kod njih je to u proseku 12 izostanaka po učeniku.