Odigran jubilarni, istorijski meč veterana Radničkog i Spartaka. Prijateljstvo dugo 80 godina!

30. maj 2018. 10:00 Sport Pirot Plus Online

Radnički – Spartak Pleven veterani 2:2 (0:0)

Stadion kraj Nišave

Radnički: Nenad Jončić, Saša Tošić, Dejan Panajotovic, Saša Mitov, Saša Sokolov, Igor Ilic, Vladica Djordjević, Dejan Cvetkovic, Saša Mitić, Slavoljub PavloviĆ

Igrali su još: Bojan Božić, Dalibor Jovanović, Popović, Dragan Stanković, Gile Zlatanov, Franc...

Selektor Miroljub Djordjević

Strelci za Radnički Dejan Cvetković i Dalibor Jovanović

Legenda Radničkog, Miroljub Djordjević, rekao je u najavi ove ,,istorijske utakmice,, da je ovo ,,najveći most prijateljstva na Balkanu". Od Omladinca tridesetih godina prošlog veka, preko Radničkog počelo je i nastavljeno druženje sa fudbalerima Spartaka iz Plevena, jednim od najstarijih klubova u Bugarskoj.

Veterani FK Radnički

S obzirom da godine prolaze one ,,prave veterane,, osim Slavoljuba Pavlovića i selektora Miroljuba Djordjevića , nije bilo. Igrala je, da je nazovemo ,,srednja generacija Radničkog , ili generacija koja je pre desetak godina završila karijeru. Dakle, mogla je većina njih da ,,potrči,,. Deša i Dača su čak imali ,,snage,, da postignu dva gola. Oba trenera odlučila su se za defanzivnu taktiku, zbog toga je postignuto i malo golova. Igralo se u formaciji 3-5-2. Ili po principu ,,ko predje centar".

Da je utakmica bila ,,tvrda,, da se igralo ,,čvrsto,, u odbrani, podatak, da je sudija dosudio čak tri penala. Uostalom, kada je Radnički u pitanju i prvom timu se lako sude penali. Najpre je u 50. minutu dosudjen penal za Spartak, posle ,,grubog,, starta Ilića . Gol je postigao Petev 0:1. Da bi sve bilo ,,fer i objektivno,, u 60.minutu igranje rukom gostiju ,,kažnjeno,, je penalom za domaće . Deša Cvetković bio je ,,nepogrešiv,,! Da sve bude ,,već vidjeno,, u 75.minutu dosudjen je drugi penal za goste pošto se Dača Jovanović ,,zaboravio,, i udario loptu rukom. Najbolja akcija na utakmici u 81. minutu ,,Dubinski pas,, i rutinska realizacija Dače Jovanovića, koji je igrao u Bugarskoj i dobro poznaje taktiku Bugara. Posle toga više nije bilo ni penala, ni golova, ali ni snage. Svi su jedva čekali tuš i ,,produžetke,,

Slavoljub Pavlović, Vladica Djordjević i Nenad Jončić

Ovaj meč ima svoje istorijskle vrednosti . Nema podataka o tome, da li još neko od srpskih klubova ima ovakvu tradiciju susreta. Bio je to pravi fudbalski vremeplov, a većina igrača i jednog i drugog tima, podsetila je potezima, na njihova "zlatna vremena".

Kao po običaju ,,odigrano je i treće,, poluvreme. S obzirom da rezultat utakmice ,,nije dogovoren,, zbog ,,kladionice,, to su igrani produžeci, ili ,,treće poluvreme,, Ko je tamo pobedio nismo dobili informaciju. Akteri jučerašnje utakmice još uvek spavaju!!! Krivaca za to ima više. Vino je birao Miroljub Djordjević, za hranu je bila odredjena specijalna komisija, a za ,,kulturno zabavni deo programa,, bio je zadužen neprevazidjeni ,,Mušoki,, ! Možete samo da zamislite kakvi su bili ,,produžeci,,! Izgleda da se tu još uvek ne zna pobednik. Prebrojavaju se .... golovi!

Ivaylo Petev bivši trener Ludogoreca, reprezentacije Bugarske, Dinama Zagreb i Nenad Jončić, nekadašnji golman Radničkog

Najpoznatije ime, najbolji bugarski fudbaler Plamen Getov, iako je najavljen nije došao, zbog iznenadnog smrtnog slučaja u porodici.

Veterani se zahvaljuju Gradskoj upravi na finansijskoj podršci kako bi ovaj fudbalski spektakl bio upriličen.

Čestitamo jubilej.