Odbornici u Pirotu jednoglasno usvojili Odluku o novom sastavu Gradske izborne komisije

11. februar 2022. 13:30 Lokalna samouprava Pirot Plus Online

U sali Doma kulture održana je sednica Skupštine grada Pirota na kojoj su odbornici doneli Odluku o razrešenju i imenovanju članova i zamenika članova Gradske izborne komisije grada Pirota u stalnom sastavu.

O ovoj odluci najpre je odbornike izvestila Irena Kostić, sekretar Skupštine grada.

U nastavku sednice predsednica Skupštine grada, Milena Dimitrijević, navela je imena članova dosadašnjeg sastava Gradske izborne komisije i predloge za nove članove i zamenike članova.

Za predsednika Izborne komisije imenovan je Jovan Milenković, dosadašnji predsednik Gradske izborne komisije, a Darko Pešić za zamenika predsednika.

Članovi su:

Miloš Jenačković, član

Zorana Nikolić, zamenik člana

Dragan Ćirić, član

Anđela Icić, zamenik člana

Violeta Minić, član

Slađana Dimitrijević, zamenik člana

Vladislav Aleksov, član

Milorad Rančić, zamenik člana

Čedomir Stefanov, član

Ljubiša Đorđević, zamenik člana

Jovana Todosijević, član

Božidar Đorđević, zamenik člana

Irena Kostić, sekretar

Vanja Đorđević, zamenik sekretara

U izjavi za medije Milena Dimitrijević, predsednica Skupštine grada, objasnila je da je 8. februara stupio na snagu set izbornih zakona, a shodno odredbama člana 96 Zakona o lokalnim izborima sve skupštine opština i gradova su dobile zadatak da u roku od sedam dana formiraju nove lokalne izborne komisije u stalnom sastavu. Lokalni parlament u Pirotu jednoglasno je usvojio novi stalni sastav Gradske izborne komisije koji sada ima 14 članova.

U novom sastavu Gradske izborne komisije šest članova je iz liste Aleksandar Vučić - Za našu decu, tri člana iz Najbolje za Pirot, dva člana iz Socijalističke partije Srbije i po jedan član iz Pokreta obnove Kraljevine Srbije, Pokreta “Rođeni za Pirot” i Srpske desnice.

*S.Ć.