Od Sukova dva putića... Oprez na sve strane!

25. avgust 2020. 18:36 Gradska hronika Pirot Plus Online

Kada smo juče krenuli u selo Vlasi, da snimimo radove na asfaltiranju puta, usput smo naišli na neobično usmeravanje vozila.

    Naime, u selu Sukovo kod spomen obeležja, pored kojeg se prolazi kada idete za kanjon Jerme, znak za obavezan smer se nalazi na zemlji.

     Pre radova na uređenju ovog putnog pravca prolazilo se u oba smera levo od spomenika na putu za Zvonačku banju.  

    Sada, posle asfaltiranja, automobili koji idu ka kanjonu treba da obiđu spomenik desno, a oni koji se vraćaju idu sa druge strane.

   S obzirom da je znak za obavezan smer, čudno, postavljen na zemlji, može vam se desiti da ga i ne vidite i  krenete, po navici, samo pravo. Put je sužen i u slučaju da se sretnete s vozilom iz drugog smera nećete moći da se mimoiđete.

Ovo o čemu pišemo uspeli smo i da zabeležimo. Dva vozila krenula su ka kanjonu Jerme, jedan je izgleda video znak, a drugi nije. Pogledajte.

Nadamo se da će nadležni reagovati jer je, posebno u dane vikenda, pojačan saobraćaj u tom pravcu. Tu su Sukovski manastir, Poganovski manastir, Ribnjak u Trnskim Odorovcima, lepota kanjona reke Jerme, sela koja privlače mnoge ljude iz Pirota, ali i okoline. Zato je adekvatno obeležavanje ovog dela jako važno.

Zaista, znak bi trebalo da bude vidljiv kako bi svima bio uočljiv.

Do tada, vozači, oprez!