Od petka osetno hladnije, očekuju nas ledeni dani

09. februar 2021. 05:54 Društvo Pirot Plus Online

U Srbiji će danas biti pretežno oblačno, mestimično sa slabom kišom, na visokim planinama sa slabim snegom.

Vetar slab i umeren, južnih pravaca. Najniža temperatura od 2 do 8 C, najviša od 10 do 16 C, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod.

Izgledi vremena u narednih sedam dana - do 16. februara: U sredu pretežno oblačno, ponegde sa slabom kišom i toplo. U četvrtak jače naoblačenje s kišom, u planinama sa snegom, posle podne i jako zahladenje, prelazak kiše u sneg i u nizim predelima.

Od petka osetno hladnije, ponegde slab sneg, u većini mesta ledeni dani.

Utorak: Pretežno oblačno, ponegde sa slabom kišom, na visokim planinama sa snegom. Vetar slab i umeren, na planinama jak, južni i jugozapadni. Najniža temperatura od 2 do 6 stepeni, a najviša od 8 stepeni na severu do 16 stepeni na jugu.

Sreda: Pretežno oblačno, ponegde sa slabom kišom, na visokim planinama sa snegom. Vetar slab i umeren, u košavskom području i na planinama povremeno jak, južnih smerova. Najniža temperatura od 2 do 8 stepeni, a najviša od 12 stepeni na severu do 19 stepeni na jugu Srbije.                    

Četvrtak: Jače naoblačenje s kišom, na planinama sa snegom, posle podne i jako zahlađenje. Na severu tokom dana, u ostalim krajevima uveče i u toku noći kiša će da pređe u sneg. Vetar slab i umeren, u košavskom području i na planinama povremeno jak, južnih smerova, sredinom dana i posle podne u skretanju na severozapadni, jak, povremeno sa olujnim udarima. Ujutro i pre podne temperatura će biti najviša, (od 6 do 12 stepeni ), a tokom dana će biti u padu, u većini mesta od 2 do 6 stepeni. Na jugu Srbije zadržaće se toplo sa najvišom temperaturom od 13 do 15 stepeni. Upozorenje: Udari vetra > 17 m/s

Petak: Umereno do znatno oblačno, hladno ponegde sa slabim snegom. Vetar slab i umeren, severozapadni. Najniža temperatura od -7 do -3 stepena, najviša od -3 do 1 stepen. Upozorenje: Tmin < -5 stepeni, verovatnoća 90%.

Prognoza vremena za narednih pet dana (od 13.02.2021. do 17.02.2021.) Osteno hladnije u većini mesta ledeni dani, ponegde slab sneg.