Od danas Pirot bez liste čekanja za upis dece u vrtiće. Ministarka, Slavica Đukić Dejanović, otvorila renovirani vrtić

21. februar 2020. 13:55 Lokalna samouprava Pirot Plus Online

Zahvaljujući dobroj saradnji grada Pirota sa Vladom Republike Srbije i ministarstva na čijem je čelu Slavica Đukić Dejanović, zadužena za demografiju i populacionu politiku, uspešno je renoviran dečji vrtić Predškolske ustanove „Čika Jova Zmaj“ , „Prvomajski cvet“. Praktično, sa dodatnih četiristo kvadrata, izgrađen je nov objekat za decu. To je bio i povod današnjeg boravka ministarke , Slavice Đukić Dejanović, u Pirotu koja se najpre sastala sa gradonačelnikom Pirota, Vladanom Vasićem, i njegovim saradnicima.

Posle sastanka u kabinetu gradonačelnika ministarka, Slavica Đukić Dejanović, obišla je renovirani Dečji vrtić „Prvomajski cvet“ gde je srdačno dočekana i svačano otvorila Vrtić.

Ministarka bez portfelja, zadužena za demografiju i populacionu politiku, Slavica Đukić Dejanović, je veoma zadovoljna radovima koji su u Pirotu realizovani. Ono što je posebno važno od danas će biti mesta za svu decu u vrtićima, a ministarka veruje da će saradnja sa Piroto i ubuduće biti plodotvorna.

Pirot je grad koji je u razvoju kaže, gradonačelnik, Vladan Vasić. U poslednjih deset godina prosečna zarada je za osamdeset pet posto porasla, a za petnaestak mera iz oblasti dečje zaštite iz Budžeta grada se godišnje izdvaja preko šezdeset miliona dinara.

Agenda 20 – 30 Ujedinjenih nacija predviđa da do 2030. godine zemlje poput Srbije idu ka cilju da predškolsko, osnovnoškolsko i srednješkolsko obrazovanje bude obavezno i besplatno za svu decu. Tome se teži i biće usklađeno sa finansijskim potencijalima Srbije i lokalnih samouprava izjavila je ministarka, Slavica Đukić Dejanović, i veruje da će Srbija taj zadatak ispuniti.