Objavljeni javni pozivi za realizaciju programa javnih radova i stručne prakse

10. maj 2021. 12:28 Lokalna samouprava Pirot Plus Online

Grad Pirot u saradnji sa Nacionalnom službom za zapošljavanje objavio je javne pozive za realizaciju programa javnih radova i programa stručne prakse, u skladu sa Lokalnim akcionim planom zapošljavanja Grada Pirota za period od 2021. do 2023. godine.

Pozivi su otvoreni do kraja maja. Vrednost ovih programa je 13 miliona dinara, od toga, za stručnu praksu 8 miliona, a za javne radove 5 miliona dinara. 

Kroz program stručne prakse biće angažovano 29 volontera pripravnika, a kroz program javnih radova 45 nezaposlenih lica sa evidencije Nacionalne službe. I ove godine ciljna grupa za stručnu praksu biće visoko obrazovana lica, njih 20, a sa višim i srednjim obrazovanjem njih pet - odnosno četiri.  Starija lica od 50 godina, kao i dugoročno nezapošljena lica biće obuhvaćena kroz projekat javnih radova.

Informacije o uslovima javnih poziva i potrebnoj dokumentaciji mogu se dobiti u Кancelariji za lokalni ekonomski razvoj i filijali Pirot Nacionalne službe za zapošljavanje ili preuzeti sa sajtova ovih institucija.